Nyt on ihan partiolaisten oikeasti remontti loppumassa. Kaksi kuukautta meni siitä mieltä nostattaneesta keskiviikko aamusta jolloin reipas tekninen isännöitsijä soitti että 'teillä sitten alkaa se remontti maanataina'. Vielä on tämän mainitun isännöitsijän loppukatselmus tulossa ja varmaan isännöinstitoimiston lasku jota varmaan on suolattu noilla lukuisilla tarkastuskäynneillä.

Uudenvuoden jälkeen pidettiin vielä yksi loma päivä jolloin ei näkynyt sähkäriä, putkaria, laattamiestä tai sitä 'höpönassua'. Vähän äksynä kirjoitin sähköpostin:
"Hei,
mites tämä urakka päättyy?  Meilllä kun ei ollut välipäivinä juurikaan ketään kotona, niin ei ole välittynyt noiden töiden loppuun saattaminen. Tosin ei ole poikiakaan näkynyt kolmena viimesimpänä työpäivänä.  
Mahtavatko teidän pojat tulla tällä viikolla? Se tekn. isännöitsijä haluaisi ainakin alkuperäisen ajatuksen mukaan pitää loppukatselmuksen tammikuun toisella viikolla.

Vissiin tuo meidän eläkeläismies muutamasta asiasta puhelimessa pauhasikin.
- saunanlauteet piti tehdä vanhan mallin mukaan kuten tarjouksessa sanottiin: ne oli saranoitu kuten 1000:ssa muutta alueen saunassa niin että pääsi siivoamaan lattian ja pesemään ikkunan.
Nyt lauteet ovat kiinteät, joten koskaan ei enää ikkunaa tarvitse pestä. Tai sitten tarvitaan käyttöopastusta. Me ei saunottu, kun arvellaan että saunominen tulkitaan työn vastaanottamiseksi siinä tilassa missä se on.
- suihkussa tulee melkein yhtäpaljon vettä suihkuletkun kiinnityskohdasta kuin suihkustakin. Jos on taitava ja kääntelee sitä letkua varovasti, se ei suihkuta reisille.
- pattereiden (joita pitäisi saunassa ja kylpyhuoneessa) asennus on tekemättä, eikä sitä saunassa asenna notkea erkkikään kun on noi kiinteät lauteet.
- pesukoneen poistoputki odottelee asentamista, suihkukaapin alaosa on tästä syystä irrallaan kylppärissä ja pesukone aloittelee keittiössä kolmatta kuukauttaan.
"
No heti seuraavana aamununa tuli sähköposti klo 6:23, että 'pojat tulee tänään' ja pojathan tulikin heti kahdeksalta. Ensimmäiseksi saatiin tietää että putkimies on kovasti ylösotettu, eli voi olla ettei tule ihan heti. Toiseksi saatiin käyttöopastusta saunan ikkunan pesemiseksi: "jos ottaa noista ikkunan saranoista saranatapin pois, pääseehän sinne." Tässä vaiheessa eläkeläismies kysyi kolmannen kerran että pidättekös te minua idioottina. Eivät vastannet mutta purkivat lauteet ja veivät pajalle korjattavaksi. Päivän punnertamisen jälkeen laueet tulivat keskiviikkona takaisin paikoilleen, nyt on saranaa ja klossia että pysyy ylhäälläkin.
 
Meillä oli parvekkeella remonttiromua kuten vanha kiuas ja lavuaarit, ne varmaan meni huoltoyhtiön varastoon jos vaikka joku asunto pitää peruskorjata niin että alkuperäinen eli vuoden 1973 taso säilyy.
Olohuoneen lattialla vinotti neljä kasaa kaakelia (mm ne kolme laatikkoa jotka laattamies laski puuttuvan mun pinta-alalaskelmista, kun todellisuudessa puuttui yksi laatikko eli 1 neliö kaakelia. Eikä sekään ollut laskuvirhe vaan ajatuskatkos: mulla ei käynyt mielessä että oven yläpuoli (70cm*80cm) pitää laatottaa myös) .
Ja betonipöly verhosi sekä pysty-, vaaka- että vinot pinnat. Nuo ensimmäiset eli poisviennit 'meidän pojat' hoiti, vähän muristen. Ja harjalla laappivat sahanpurut ja isommat irronneet poranterät mutta esim. laatoituksen pyyhkäisy jää Rouvalle, kun 'me vaan myllytetään nää'.
 
Että tässä sitä ollaan puhtaan kaulan kanssa, astiat kaapissa ja vitriinissä ovat betonipölyssä. Pitää pestä koneellinen kerrallaan, Seinät tuntuvat tahmeilta betonipölyn seurauksena. Pitää huiskia ja hussuttaa jänön käpälällä tai teeren pyrstösulilla. Lamppujen, kaappien, taulujen ja ovien päälliset ovat harmaan tahmeita. Hinkaamista siis tiedossa. Kirjakaappia en uskalla edes ajatella.

Pitäisköhän lähteä vaikka pariksi kuukaudeksi kielikurssille tai hiljentymään jonnekin. Jos tämä itsestään siivoutuisi.